Over ons

Home Over ons

Kernwaarden en missie

nieuws - kernwaarden - missie - mensen

Kernwaarden
vrijheid, persoonlijke groei, identiteit, Heilige Geest, liefde

Visie
Christenen in de vrijheid van Jezus Christus laten leven, zoals God elk mens persoonlijk bedoeld heeft. Dat mensen tot heelheid komen op gebieden waar herstel nodig is. Bijvoorbeeld bij klachten op psychisch, sociaal of emotioneel terrein. Ons uitgangspunt is het Woord van God en hoe Jezus zich laat kennen in de Bijbel, onder leiding van de Heilige Geest.

Missie
Hulp bieden aan mensen die op een gebied in hun leven vastlopen. Dit doen we door middel van:
1) het aanbieden van een persoonlijk gebeds- en bevrijdingstraject;
2) het geven van onderwijs; en
3) workshops op onze eigen locatie in Drachten, of op aanvraag ergens anders in Noord Nederland.

Mensen

Alle medewerkers bij Vrijheid en Herstel zijn mensen die God van harte liefhebben en daarnaast óók een grote bewogenheid hebben voor mensen in nood.

  • Alle medewerkers hebben zelf Gods vrijheid en herstel meegemaakt in hun eigen leven en zijn dus ervaringsdeskundigen.
  • Alle medewerkers hebben een pastorale achtergrond waarvan sommigen ook een hulpverleningsachtergrond.
  • Alle medewerkers zijn vrijwilligers en geven graag een deel van hun tijd aan Vrijheid en Herstel om u te kunnen dienen.

Zomer 2020

 

De zomervakantie staat voor de deur en als Vrijheid en Herstel sluiten we voor een periode van zes weken onze deuren. 

We kijken terug op een bijzondere seizoen, met daarin veel verschillende dingen: de trajecten, onderwijs, herstellend schilderen, de vrouwengroep, profetisch schilderen, het doemeediner, teamavonden, teamtraining, corona en de team afsluiting. 

 

Zoveel om God voor te danken. Zoveel mooie mensen die zich inzetten om Gods koninkrijk zichtbaar te maken. Bijzonder om te zien hoe God bij ons mensen betrokken is. Zo zichtbaar in het herstel van de cliënten en in de ontwikkeling van de teamleden. Op de teamafsluiting in de afgelopen week waren mooie verhalen te horen over wat God in ieders leven aan het doen is. Voor de één betekent dat een herstelproces, voor de ander een uitdaging, voor weer een ander even in de rust. Ontroerend en inspirerend om elkaar te horen en weer even te zien. 

 

Corona heeft een ieder een poos bezig gehouden. Wij zijn daardoor een aantal weken dicht geweest en eind mei weer opgestart. 

Wel hebben we door deze coronatijd herstellend schilderen en de vrouwengroep niet kunnen afmaken. Het gevolg daarvan is dat deze groepen doorschuiven naar komend seizoen, waardoor pas in januari weer ruimte is voor nieuwe instroom. 

 

Voor onderwijs en het profetisch schilderen komen de nieuwe data op deze website. Houdt de website ook in de gaten i.v.m. het jaarverslag en de financiële verantwoording. 

 

Tot slot willen we jullie bemoedigen. Wat wij steeds weer zien gebeuren in de levens van cliënten en teamleden is dat wij een God dienen met enorm veel toekomstperspectief. Nieuw perspectief voor die verbroken verbinding met vader, die onzichtbare verstrikking die zichtbaar wordt en opgeruimd kan worden. God staat boven de tijd. Hij kan ons verleden zichtbaar maken, maar ook onze toekomst en toch in het hier en nu aanwezig zijn. Hoe bijzonder is dat!

Wij zien uit naar een hoopvolle toekomst, samen met Hem.